pridruzite nam se na Facebook-u

7. dani beba, djece i trudnica

Mama & Beba

prosirite SuperBaby zajednicu

fotkashop cool mozaik slike

sendvic - kakav ti volis

digitalije - edukativno i informativno o modernim tehnologijama

naslovnice.com

superbaby.org logoheader

Privatne porukePrivatne poruke

produženi boravak u školi

Započni novu temu   Odgovori na temu   pregled prilagodjen isprintu na papir    SuperBaby forum : Školarci: 6+
 Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka

Lorka

PostPostano: pon sij 11, 2010 2:42 pm    Naslov: produženi boravak u školi Citiraj i odgovori

Iako je moj sin još relativno daleko od škole, frendice oko mene su u ozbiljnim pripremama za upis svojih klinaca, pa tako indirektno sudjelujem u "patnjama" na temu produženog boravka.

Vidjela sam i čula da neke škole imaju produženi boravak za I i II razred dok neke imaju i za III, poneka čak i za IV. Da li mi netko može pojasniti da li se to mijenja od školske godine do godine ili je to trajno stanje (znači ako škola sad ima produženi boravak samo za I i II razred, tako će biti i nagodinu?)?

Koliko je pametno tražiti školu s produženim boravkom, pa upisati dijete u neku recimo udaljeniju od mjesta stanovanja, odnosno koliko je samostalno dijete u dobi od recimo 9 godina - da li se može /zna sigurno odvesti tramvajem nekoliko stanica?

Da li je netko zbog priče s produženim boravkom tražio ispomoć u kući u smislu domaćice/čuvalice/dadilje ili slično (ovo je za one koji nemaju bake na raspolaganju)? Kako Vam je iskustvo po tom pitanju bilo?

Da li je netko upisao dijete u privatnu osnovnu školu; kakvi su Vam dojmovi o njoj?

Eto. Voljela bih čuti Vaša iskustva i razmišljanja.

Hvala
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku  

Daisy

PostPostano: pon sij 11, 2010 4:07 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

joj,evo ja ću probati napisati naše iskustvo....

naša škola je pred 3 godine prvi put omogućila produžćeni boravak u školi...to znači:-ne cjelodnevni(da se malo igraju,pa uče i itd,) nego baš produženi,škola ujutro,nakon škole ručak,pisanje zadaće,igranje,užina i čekanje da netko dođe po djecu...

mi imamo do 4 razreda,s tim da su na početku svi bili skupa jer učenika nije bilo puno(roditelji baš i nisu znali za to) a sljedećih 2. godine skupilo se učenika pa su napravili dvije grupe 1 i 2 razredi te 3 i 4. razredi,odnosno zavisno koliko je bilo učenika iz kojih razreda...

mojoj se sviđa,jer se tamo naigra,zabavi,učiteljica ih jako puno motivira i zabavi novih igrama,učenjem novih stvari i kreativna je...a doma nema društva tako da je zadovoljna s boravkom
jedino im je malo hrana lošija,jer ne kuhaju tamo nego dobiju gotov ručak iz onih firmi koje kuhaju za škole,vrtiće i sl...

sad više ne mogu pisat,jer trčim po dijete u produženi Very Happy Very Happy pa ako sam nešto propustila ili ti nešto treba reci... Love
[Vrh]

Lorka

PostPostano: pet sij 15, 2010 11:56 am    Naslov: Citiraj i odgovori

puno hvala!

ako nije problem, možeš li mi napisati koja je to škola?

hvala
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu   pregled prilagodjen isprintu na papir    SuperBaby forum : Školarci: 6+ Vremenska zona: GMT - 11:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.
Mozete dodavati događaje u kalendar ovog foruma