|
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Lorka
|
Postano: pon sij 11, 2010 2:42 pm Naslov: produženi boravak u školi
|
|
|
Iako je moj sin još relativno daleko od škole, frendice oko mene su u ozbiljnim pripremama za upis svojih klinaca, pa tako indirektno sudjelujem u "patnjama" na temu produženog boravka.
Vidjela sam i čula da neke škole imaju produženi boravak za I i II razred dok neke imaju i za III, poneka čak i za IV. Da li mi netko može pojasniti da li se to mijenja od školske godine do godine ili je to trajno stanje (znači ako škola sad ima produženi boravak samo za I i II razred, tako će biti i nagodinu?)?
Koliko je pametno tražiti školu s produženim boravkom, pa upisati dijete u neku recimo udaljeniju od mjesta stanovanja, odnosno koliko je samostalno dijete u dobi od recimo 9 godina - da li se može /zna sigurno odvesti tramvajem nekoliko stanica?
Da li je netko zbog priče s produženim boravkom tražio ispomoć u kući u smislu domaćice/čuvalice/dadilje ili slično (ovo je za one koji nemaju bake na raspolaganju)? Kako Vam je iskustvo po tom pitanju bilo?
Da li je netko upisao dijete u privatnu osnovnu školu; kakvi su Vam dojmovi o njoj?
Eto. Voljela bih čuti Vaša iskustva i razmišljanja.
Hvala |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
Daisy

|
Postano: pon sij 11, 2010 4:07 pm Naslov:
|
|
|
joj,evo ja ću probati napisati naše iskustvo....
naša škola je pred 3 godine prvi put omogućila produžćeni boravak u školi...to znači:-ne cjelodnevni(da se malo igraju,pa uče i itd,) nego baš produženi,škola ujutro,nakon škole ručak,pisanje zadaće,igranje,užina i čekanje da netko dođe po djecu...
mi imamo do 4 razreda,s tim da su na početku svi bili skupa jer učenika nije bilo puno(roditelji baš i nisu znali za to) a sljedećih 2. godine skupilo se učenika pa su napravili dvije grupe 1 i 2 razredi te 3 i 4. razredi,odnosno zavisno koliko je bilo učenika iz kojih razreda...
mojoj se sviđa,jer se tamo naigra,zabavi,učiteljica ih jako puno motivira i zabavi novih igrama,učenjem novih stvari i kreativna je...a doma nema društva tako da je zadovoljna s boravkom
jedino im je malo hrana lošija,jer ne kuhaju tamo nego dobiju gotov ručak iz onih firmi koje kuhaju za škole,vrtiće i sl...
sad više ne mogu pisat,jer trčim po dijete u produženi pa ako sam nešto propustila ili ti nešto treba reci...  _________________ naše male tratinčice:
I. lipanj 2000.
L. lipanj 2008. |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
Lorka
|
Postano: pet sij 15, 2010 11:56 am Naslov:
|
|
|
puno hvala!
ako nije problem, možeš li mi napisati koja je to škola?
hvala |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama. Mozete dodavati događaje u kalendar ovog foruma
|
|
|